Business

Mlsejte bez výčitek s ovesnou kaší

Snídaně ještě stále pro mnoho lidí není prioritou, přitom se snídaně považuje za jedno z nejdůležitějších jídel dne. Není se čemu divit, po dlouhé noci je naše tělo vyhládlé a oslabené a potřebuje dodat pořádnou dávku živin a energie ke správnému fungování. Pokud tedy po ránu nedopřejeme tělu vydatnou snídani, vrátí nám to v podobě chuti na sladké nebo neukojitelnému hladu v dopoledních hodinách.

snídající žena

Dnes se zaměříme na jednu z nejčastějších zdravých snídaní, jejíž příprava zabere sotva pár minut – ano, ti bystřejší už pochopili, že se jedná o ovesnou kaši. Získá si hlavně milovníky sladkých snídaní, který si ráno bez něčeho sladkého na zub nedokáží představit. Ovesná kaše, i když její výživové hodnoty jsou neuvěřitelné, není nic moc…pokud jí tedy nedochutíme nejrůznějšími sirupy, čerstvým ovocem nebo ořechy. V takovém případě si na ní pochutná doslova každý. Výhodou je, že kombinací je natolik, že si jí můžete dopřávat každé ráno, ale přitom pokaždé úplně jinak.

Samozřejmě existují i rychlovky v podobě instantních verzí, jenže my si dnes zkusíme připravit tu pravou domácí ovesnou kaši. Její příprava je sice o pár minut delší, ale o to víc si na ní pochutnáte. Postup je vlastně vcelku primitivní, na jednu porci vám bohatě postačí půl hrnku vloček a hrnek tekutiny (ideální je kravské nebo rostlinné mléko, ale bohatě postačí i obyčejná voda), vše necháme povařit několik minut do zhoustnutí a máme hotovo. Teď už je jen na každém z nás, jak si takovou směs dochutíme, variancí je opravdu nespočet.

  • Arašídové máslo

Arašídové máslo je pochoutka, která dostane do kolen téměř každého. A právě tento druh másla je ideální na dochucení oblíbené kaše. Mějte se však na pozoru, jedná se přinejmenším o kalorickou bombu, proto to s množstvím nebudeme přehánět.

  • Sladké sirupy

javorový siru

Lahodných a sladkých sirupů je nespočet, velmi dobře bude chutnat v kaši javorový, datlový, švestkový nebo agáve sirup.